Szacunki wyzwaniem rzetelnego sprawozdania finansowego za 2020 rok

views

23 kwietnia 2021 r. w godz. 11.00-12.45 zapraszamy do wysłuchania wykładu pt. “Szacunki wyzwaniem rzetelnego sprawozdania finansowego za 2020 rok” prowadzonego przez Dominika Biel oraz Piotra Woźniaka – biegłych rewidentów z Działu Audytu UHY ECA.

Współczesne sprawozdania finansowe sporządzane są w coraz większej mierze w oparciu o subiektywne oceny kierownika jednostki wyrażone w postaci wartości szacunkowych. Jest to szczególnie ważne zagadnienie w czasie trwającej pandemii ponieważ ma ona bezpośredni wpływ na wrażliwość tych wartości. Podczas wykładu prowadzący przybliżą metody ustalania wartości szacunkowych w sprawozdaniach finansowych oraz omówią wpływ pandemii na poziom ich zmienności a także wskażą wymagane w tym zakresie ujawnienia.  Dodatkowo prowadzący przybliżą rolę rady nadzorczej i biegłego rewidenta w procesie weryfikacji wartości szacunkowych.

UHY ECA jest partnerem merytorycznym X Konferencji Rada Nadzorcza

Rejestracja na X Konferencję Rada Nadzorcza

Warning: A non-numeric value encountered in /wp-content/themes/ionMag/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008